5 locuri din Dâmboviţa de vizitat cu familia

Foto: Facebook Ograda Bunicilor

Tu ce faci când nu vrei să stai acasă, când ai un dor de ducă nebun ce nu-ți dă pace?

Îți spunem noi: îți iei familia la o plimbare! Și nu, nu e nevoie să te îngrijorezi, nu te vei îndepărta foarte mult de casă, căci am pregătit pentru tine 5 locuri din județul Dâmbovița unde te poți plimba alături de familia ta!

„La Arţar” Conţeşti

Un loc perfect pentru familiile cu copii nici prea mari, dar nici foarte mici este “La Arțar”, un domeniu situat în comuna Conțești, sat Călugăreni, unde se petrec evenimente în aer liber! Proprietarii deschid porțile celor peste 6000 de metri pătrați pentru a desfășura diferite evenimente pentru copii, de cele mai multe ori în weekenduri, când e mai mare nevoie de activități de recreere pentru mari și mici! 

Aici puteți participa la diverse jocuri care mai de care mai creative (cursa cu sacul în spinare, trasul cu funia, aruncarea la țintă cu săculeții cu nisip, mini-golf, etc), la concursuri tematice (sculptat dovleci, confecționat păpuși, etc.), pictură pe față, ateliere culinare și creative, sesiuni de trekking și trasee prin pădure, vânători de comori, etc. Uneori se poate servi și masa acolo, dar informația trebuie verifcată înainte! Accesul se face pe bază de înscriere și poate necesita plata unei taxe. De reținut că și participarea la activități poate fi condiționată de plata unei taxe – urmăriți-le pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile și activitățile programate pentru ziua în care decideți să fugiți de-acasă!

Ferma „Ograda bunicilor” Conţeşti

Și dacă suntem în zona de playground potrivită familiilor care au în dotare copii dornici de joacă și activități, mergem tot în comuna Conțești, la ferma “Ograda bunicilor

Un loc absolut fantastic, cu activități felurite, adaptate pentru diferite categorii de vârstă. Ograda bunicilor vă așteaptă cu brațele deschise cu locuri de joacă, cu teren de minigolf, cu un trenuleț ce face ture în jurul parcului, cu activități interactive ce “încurajează explorarea și învățarea prin joacă”. 

Ce ar fi, însă, Ograda bunicilor fără ferma animalelor, unde trăiesc fericite și iubite, unde copiii le pot hrăni și le pot atinge!? Căprițe și ieduți, oițe și mielușei, văcuțe, iepurași, pui de găină, ponei și căluți, porcușori, gâște, rațe îi vor încânta pe iubitorii de animale, indiferent de vârstă!

Accesul în fermă se face în urma achitării undei taxe de 25 lei de persoană (exceptându-i pe prichindeii mai mici de 2 ani), iar atelierele ce se desfășoară în interiorul parcului sunt contra-cost, cu prețuri începând de la 5 lei, până la 30 lei de copil. Dacă vi se face foame, să știți că în incinta parcului există un restaurant cu mâncare absolut delicioasă, proaspăt gătită de gospodinele satului! Pe pagina lor de Facebook puteți găsi informații legate despre tarife, program de funcționare și … noutăți!

Palatul Brâncovenesc Potlogi

Și dacă am bifat lista cu 2 obiective numai bune pentru consumul de energie al micilor exploratori, entuziasmați și curioși, trecem la o destinație culturală – Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. 

Considerat o bijuterie arhitecturală, palatul merită să fie explorat de întreaga familie datorită istoriei bogate pe care o spune, la fiecare pas. Construit în secolul al XVII-lea de către Constantin Brâncoveanu, palatul redă detalii fascinante despre viața domnitorului. Arhitectura remarcabilă, specifică epocii Brâncovenești, îmbină armonios elementele otomane cu cele bizantine. Palatul Brâncovenesc de la Potlogi găzduiește, adesea, concerte, expoziții și spectacole de teatru, fiind un loc extraordinar și foarte potrivit pentru a le povesti celor mici despre cultura și tradițiile românești, într-un mod interactiv, atractiv și distractiv. Liniștea dăinuie în grădinile ce înconjoară palatul, acesta fiind asemeni unei oaze pline de istorie! Dacă doriți o experiență educativă și culturală pentru întreaga familie, faceți o plimbare până la Potlogi!

Curtea Domnească Târgovişte

Și dacă vorbim despre obiective culturale din județul Dâmbovița, ar fi păcat să nu ne îndreptăm privirile tocmai către Curtea Domnească de la Târgoviște, nu-i așa? Și nu știu dacă știi, dar fosta cetate de scaun pentru câteva secole, Târgoviștea, se bucură de avantajul a avea numeroase obiective turistice care atrag mii de turiști din țară și din străinătate an de an!

Accesul în Ansamblul Muzeal Curtea Domnească se face pe baza de taxă de intrare, fiind o destinație perfectă pentru o întreagă zi de relaxare și plimbare în familie! 

Iată de ce ar trebui să-l explorați: acest loc vă poate oferi o incursiune extraordinară în istoria medievală a României, perioada în care Târgoviștea a reprezentat un punct de reper foarte important. În incinta ansamblului monumental puteți vizita casele domnești, Biserica-paraclis a Curții Domnești, Biserica Mare Domnească, Biserica Sfânta Vineri, Casa Doamnei Bălașa, Muzeul Tiparului, grădinile domnești și Turnul Chindiei, clădiri și monumente istorice impresionante ce sunt renumite pentru arhitectura ce reflectă influențele stilurilor renascentist și brâncovenesc. La final vei fi uimit ce constructori aveau vremurile acelea! Consideră asta o oportunitate excelentă, atât pentru adulți, cât și pentru copii, de a învăța despre istoria și cultura României într-un cadru atât de … pitoresc!

Zona de munte

Ca ultimă înregistrare pe lista destinațiilor din județul Dâmbovița, am ales muntele. Unde altundeva să te poți bucura de liniște, de aer curat, de conectare cu natura dacă nu în inima munților?

Bineînțeles că și în zona monană sunt o mulțime de locuri demne de a petrece timpul liber alături de familia, însă astăzi alegem să vă invităm la o plimbare pe Transbucegi către stațiunea turistică Peștera – Padina pentru că oferă o panoramă spectaculoasă a munților Bucegi, cu numeroase trasee montane și posibilități de cazare în mijlocul naturii, locul perfect de a petrece timp alături de familie! 

Puteți vizita Canionul Horoabe, un defileu spectaculos cu pereți verticali și peisaje deosebit de pitorești, excelent pentru amintiri de neuitat, drumeții și fotografii în familie!

Sfinxul și Babele, celebrele formațiuni stâncoase care au atras de-a lungul vremurilor o mulțime de mituri și de legende, și milioane de turiști curioși să le descopere, este o altă destinație spectaculoasă, de neuitat, unde puteți ajunge fie pe jos, pe un traseu de aproximativ o oră și jumătate de pe platoul Peștera, fie cu telecabina! 

Lacul Bolboci este o destinație de agrement în mijlocul naturii, perfectă atât pentru pescuit, cât și pentru activități de recreere și relaxare pe apă sau pe malul apei. Lacul Bolboci, supranumit și “marea din Bucegi” este un baraj artificial pe care iubitorii de sporturi acvatice vin cu caiace și paddel-boards pentru a se bucura de frumusețea mișcării în inima naturii!

Lacul Scropoasa, o altă bijuterie naturală cu apă limpede și peisaje impresionante, ce poate fi considerată drept o altă destinație din zona montană. Iar dacă nu vă doriți sesiuni de relaxare la malul apei, aveți și varianta unei plimbări prin Turbăria Lăptici, o zonă naturală protejată cu o bogată biodiversitate, unde aveți ocazia de a învăța mai multe despre ecosistemele de turbă! 

Dacă sunteți în căutare de peisaje sălbatice și posibilități de explorare a naturii, mergeți prin Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei!

Și ca să încheiem incursiunea în zona montană, vă recomandăm să nu vă îndreptați către casă până nu vizitați Peștera Ialomiței – o altă bijuterie naturală, de data aceasta subterană, perfectă pentru a-i introduce pe copii în lumea speologiei și a explorării peșterilor, și Cascada Ialomiței, încă un loc minunat unde v-ați putea răcori în zilele calde ale verii!

 

Sperăm că v-a plăcut călătoria prin câteva obiective de interes ale județului Dâmbovița!

Până data viitoare, vă dorim călătorii pline de aventură și timp de calitate alături de cei dragi!